Fungsi Bahan:Absorben/mattifier , Pengstabil emulsi,
Deskripsi:maltodextrin is a type of carbohydrate that is commonly used as a food additive. It is derived from starch and is often used as a thickener or filler in processed foods. Maltodextrin is easily digestible and has a mild, sweet taste. It is also used in sports drinks and energy bars to provide a quick source of energy.
Fungsi
absorbent, binding, emulsion stabilising, film forming, hair conditioning, skin conditioning
Nomor CAS
9050-36-6
Nomor EC
232-940-4
Nama Farmakope Eropa
-
Unsur Kimia
-
CosIng (Cosmetics Ingredients) adalah database bahan kosmetik Uni Eropa yang memberikan informasi terkait fungsionalitas dan batasan penggunaan bahan dalam produk kosmetik.
Ini adalah bahan tambahan kecil yang berasal dari pati jagung, beras, atau kentang yang dapat membantu menjaga kulit menjadi mat (menyerap), menstabilkan emulsi, dan menjaga produk tetap terikat (pengikat).